Livet med en Jack Russell terrier

Livet med en Jack Russell terrier »


Inden beslutningen om hundekøb tages, skal der være helt rene linjer med, at hunden ikke udelukkende anskaffes, fordi vi har trang til selskab, nogen at kæle med, eller fordi børnene plager. Men fordi vi interesserer os for hunde, er villige til at sætte os ind i deres sprog og tilfredsstille lige den race’s behov for beskæftigelse og oplevelser, som vi har valgt at købe. Altså et noget for noget samliv. (Skrevet af Irene H. Jarnved)


Aktivitetsniveau

Hvis du aktiverer din hund nok, så vil du ikke opleve adfærdsproblemer, groft sagt. 😉


Anders Hallgren skriver, at han generelt anbefaler at ens lufteture og traveture samlet set kommer op på 2-3 timer om dagen. En tur på en halv til en time giver hunden afløb for energi, hvis det er den eneste tur på en dag skal den gerne være længere. 


Luftetur

En luftetur hvor hunden skal gøre sig rent anbefales at være på 10-20 minutter.


Min anbefaling til den voksne Jack Russell terrier: Personlig synes jeg, at man kommer langt med en morgenluftetur på 20 min., en travetur senere på dagen på en time og en aftenluftetur på 20 min. Plus tisseturene i haven alt efter behov.


En Jack Russell Terrier i god form bliver ikke syndeligt træt af en neutral gåtur / løbetur. Det er en intelligent race og den har brug for at bruge sine evner. En travetur som indeholder sanseindtryk, mentale oplevelser og sociale elementer, er at foretrække. 

Jack Russell Terrieren skal problemløse, søge spor, lave eftersøgninger og udfordres. Et andet aspekt er at den har brug for selskab og at føle sig som en del af et fællesskab. Ulven er et flokdyr og det er tamhunden også stadigvæk.


Leg apporterings lege. Inkludér din Jack i så mange aktiviteter som muligt. De elsker at udforske nye steder og møde nye mennesker.   


Skal du nogen steder og du kan vurdere at du gerne må have din hund med, så tag den endelig med. 


Alle der møder Jacken vil overraskes over deres intelligens og evne til at løse diverse problemer.


Husk du vil finde de samme lege kedelige længe før din Jack Russell. Du behøver ikke stille krav til dig selv om at være kreativ og vedvarende finde på nye lege. Bare skift imellem aktiviteterne. Tag på udflugter:

 

•         simple ture rundt i kvarteret.


•         ture til den nærmeste park


•         mødes med andre hunde den kender til leg og social samvær


•         tage på stranden


•         lade din Jack lave mark-ræs.


•         brug skoven som motionsbane


•         læg godbidssporGiv din hund diverse tyggeben eller legesager, men sørg for at legesagerne er skabt til stærke kæber, så din hund ikke på nogen måde kan komme til skade.Overstimulering, Stress, Vigtigheden i at få hunden ned i gear

Det er ikke nogen hemmelighed at Jack Russell Terrieren er en energisk hund, som er med på al form for aktivitet; Vandring, Løb, Agility, Frisbee, Flyball, Lure Coursing m.m.


Det er vigtigt med Jack Russell terrierne at man ikke overdriver en aktivitet så som at løbe efter pinde eller bolde, man kaster - det kan fører til negativ stress.


Jagt- og kamplege, accelerationer og galop over lange afstande, situationer der kræver ekstra muskelpræstation skal dyrkes med opmærksomhed på at der efterfølgende skal være ro på, så hunden kan fylde sine tømte reserver op igen. En hund der hele tiden kører i et højt gear slider sig selv op af stress.


Bemærk en hund der er besat at bolde vil måske af nogen blive tolket som at hunden elsker bolder og elsker at lege med bolde, men som ejer er det din pligt ikke at overdrive en aktivitet. Det er ikke sundt for nogen at leve i konstant stress. Der skal være balance.


Dette skal du lære Jack Russell terrieren fra den er helt lille. Når man har leget så skal der hviles. I starten kan det være nok at skabe rammerne for at den kan hvile sig trygt i sin kurv uden at blive forstyrret. Og hunden skal f.eks. kunne bruge natten til at restituere. To Jacks fordobler glæden.

Hvis du overvejer at eje mere end én Jack Russell terrier - de vil underholde dig - og hinanden - i timevis! En han og en tæve vil oftere blive bedre venner end to af samme køn, men det betyder selvfølgelig, at man skal være opmærksom i forbindelse med løbetider. 


To hunde af samme køn ??? - SE HER


Du vil opleve at de i perioder vil lege fuldt optaget af hinanden, de vil motionere, give hinanden modspil og støtte sig til hinanden.


MEN husk Jack Russell terrieren elsker mennesker og har også brug for at være sammen med dig.

Værdsættelse af en indhegnet have

Det er at foretrække fordi din Jack så har mulighed for at have et rum hvor den kan lege, hoppe og lege i kontrollerede rammer. Og på denne måde kan hunden i større omfang underholde sig selv og fritage dig lidt fra opgaven.


Det er meget forskelligt hvor højt dette hegn behøver at være. Og det afhænger igen af om hunden skal være der uden opsyn, eller om den altid er der sammen med dig.


Nogen Jack Russell terriere forsøger slet ikke at bryde ud og andre ser det som en spændende og udfordrende beskæftigelse at finde en vej ud.


Jeg har en løbegård omme i haven hvor jeg ikke altid holder øje med dem og der er hegnet gravet 30 cm ned i jorden og er 110 m højt. Det har indtil nu været nok.

En aktivitet Jack Russell terrierne også elsker er Lure Coursing.

Se videoen med Amy's Choice Quest for the Brave (Pien)


Pien bor i dag i Holland og bliver brugt til Agility, Flyball og Lure Coursing.

Anne som ejer London fortalte at han kom op på en fart på 30,3 km/t. Det er imponerende for en med så korte ben. Hihi. 

Guide i omgangen med en hund (Generel)

Vær opmærksom på at der er ting man skal gøre med varsomhed overfor sin hund og især en fremmed hund. Her finder du en guide i billeder - klik her.Børn og Jack Russell terriere. Billederne taler vist for sig selv

(Husk den gensidige respekt)

A JACK RUSSELL JOKE:


A Rottweiler, a Corgi and a Jack Russell died and are standing in front of God at the entrance to the kingdom of heaven

God asks them all three, what they believe in?

The Rottweiler says: "I believe in discipline, training and loyalty to my owner."

"Good," says God, "take a seat on my right side."

"Corgi, what do you believe in?" Asked God.

The Corgi answers: "I believe in love and care from my owner as well as peace in the world."

"Ah," God said, "You can take a seat to my left side."

Then he looked at the Jack Russell : "And what do you believe in?"

The Jack Russell stood there, looked at him and answered :

"I believe you're sitting in my seat!"