Værd at videVÆRD AT VIDE »
To hunde af samme køn i huset 

Læs mere - klik her


Hanner vs. tæver

Ifølge avlere: JRT hanner har tendens til at være lidt mere folke-orienterede og sødere, og tæverne har det lidt mere travlt og er mere jagt motiverede.

(D. Caroline Coile)


Tæver vs. hanner ifølge Mary Strom

Jack Russell tæver har en tendens til at binde sig tæt til et medlem af familien. Jack Russell hanner er mere easy-going og har det lige godt med alle medlemmer af familien.
Tæver hos denne race kommer normalt i løbetid to gange om året og får brug forat man holder ekstra øje med dem der. Og hvis man ønsker at udstille sin hund skal man planlægge en mere omhyggelig show tidsplan. Det er opdrætteres erfaring, at tæver kan være mere lunefulde før og efter brunst, og de er der generelt heller ikke så samarbejdsvillige, de viser sig ikke så godt i løbet af deres løbetider. En han vil, for dem der ønsker at udstille, være en fordel, da de sjældent er lunefulde, og der er ingen løbetider man skal forholde sig til; dog vil en moden han have brug for nøje overvågning omkring andre voksne hanner.
Myte: Jack Russells vil grave din have op.

Sandhed: Ja, de vil, hvis du ikke giver dem noget konstruktivt at lave. Jacks er brugshunde, jagthunde for at være specifik. De skal have et job at lave, så som at bruge deres snuder til at finde godbidder spredt i græsset eller gemt forskellige steder højt og lavt. De skal udfordres dagligt. Hvis du ikke stimulerer dem mentalt, vil de finde ting på egen hånd, så som at grave huller i din have og jagte efter alle små dyr, der måtte komme på din ejendom.
Udstationeringsaftale (hvad betyder det?)

En del opdrættere vælger at have en eller flere af deres hunde udstationeret hos private familier, så hundene – ud over at skulle være avlsdyr – også får et almindeligt liv som familiehund. Læs mere
Ørestilling

Ørestillingen kan drille når hvalpen har tandskifte omkring 12-24 ugers alderen. Og hvad gør man så??

- Klik herHvalpe og motion

- Se mere

                                                                                                                             


Psykiske og fysiske udvikling

- Se mere